Bănci fotovoltaice: cum funcționează și cât costă


Sistemele fotovoltaice pot fi montate cu adevărat în cele mai de neconceput locuri. Pe acoperișuri, pe pământ, pe copertine, pe balcoane, pe scurt, atâta timp cât există un spațiu mic în care soarele poate lovi celulele toată ziua. Acum există și bănci fotovoltaice.

Există multe orașe sau municipalități care au adoptat o bancă inteligentă pentru a oferi un serviciu grozav cetățenilor lor la costuri energetice zero.

De fapt, aceste bănci se autoalimentează datorită modulelor fotovoltaice introduse în partea superioară, practic acolo unde oamenii stau.

Aceste mici sisteme fotovoltaice inovatoare pot folosi la reîncărcarea telefoanelor sau orice dispozitiv electronic prin portul USB. De asemenea, oferă wifi rapid, hotspot-uri pentru conexiune la Internet.

Steora este unul dintre mărcile care au intrat pentru prima dată pe piața bancurilor fotovoltaice. Mai multe municipalități din nordul Europei le-au adoptat.

banci fotovoltaice

O bancă fotovoltaică de la Steora are 178 cm lungime și găzduiește un modul fotovoltaic de 110 wați. Trebuie instalat într-un punct în care soarele strălucește toată ziua, sau în orice caz o bună parte a zilei. Banca poate reîncărca device-uirle portul USB. De asemenea, oferă o conexiune la internet 4G cu o acoperire maximă de 20 de metri.

Banca poate oferi energie și noaptea datorită bateriei fotovoltaice încorporate care se reîncarcă prin modulele solare în timpul zilei. Panoul de 110 de wați este puțin ca și putere, nu este foarte foarte eficient în țările care au puțină lumină în timpul zilei.

banca fotovoltaica
banca fotovoltaica 2

Există și o bancă inteligentă dotată cu camere de supraveghere video. Așezate câte două pe fiecare parte, permit supravegherea video a unei zone și înregistrează videoclipurile direct pe hard disk-ul situat în interiorul băncii. În caz de infracțiuni, poliția poate revizui videoclipurile sau imaginile sunt trimise în timp real în streaming.

Costurile bancilor fotovoltaice: preturile variaza in functie de tipul de model ales si de producator. În medie, o bancă costă 2000-3000 de euro excluzând serviciile anuale de întreținere.


Valentin S.

Sunt pasionat de panouri fotovoltaice și energie de foarte mulți ani. Am acumulat experiență privind panourile solare & fotovoltaice și vreau să împărtășesc cu voi sfaturi și idei.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *