Lampa solara stradala – cele mai bune lampi stradale


Lampile solare stradale sunt foarte cautate de multi consumatori pentru a ilumina spatiile exterioare eficient si economic.

Lampa solara stradala de exterior este un produs valabil pentru iluminarea gratuită a spațiilor deschise și obținerea unei lumini puternice sau slabe capabile să ofere o atmosferă primitoare mediului.

Cele mai bune lampi solare stradale ascund diverse avantaje și reprezintă o metodă avangardă de iluminare a grădinilor sau teraselor pe timpul nopții: odată cu activarea acestui sistem, potecile, piscinele și cele mai întunecate colțuri vor fi bine iluminate, iar spațiile vor avea un aspect placut si cald, devenind mai locuibil mai ales in serile calduroase de vara.

Lampa solara stradala 150W, senzor miscare, acumulator, telecomanda

O lampa solara stradala puternica, cu o dimensiune de 50cm x 23cm, rezistenta la ploaie si zapada (IP67), dotata cu un acumulator lithium 3.2V 10000MA (foarte puternic). Se incarca in aproximativ 4-5 ore in functie de lumina solara si poate fi utilizata aproximativ 2 zile cu doar o incarcare.

De ce recomandam aceasta lampa solara stradala:

  • 14 ora lumina continua
  • Acumulator de capacitate mare: 10000mAH
  • Putere: 150W (LED)
  • Protectie IP67
  • Vine echipata cu suport metalic
  • Telecomanda
  • Programabila din telecomanda

Alte variante

Lampa solara stradala cu telecomanda si senzor

O lampa solara stradala mai ieftina si mai accesibila. Cu o dimensiune de 35cm x 11cm, aceasta lampa are o baterie care se incarca in 6-8 ore si poate functiona aproximativ 7 zile (40 aprinderi / noapte). Este cu senzor, lumina declansandu-se cand cineva trece prin apropiere si sta aprinsa 20 secunde.

De ce recomandam aceasta lampa:

  • Este ieftina
  • Are senzor
  • Timp incarcare: 6 – 8h
  • Protectie IP65
  • Telecomanda
  • Numar LED-uri: 24

Dezavantajele acestei lămpi

  • Lumina nu este foarte puternică

Lampa solara stradala 400w

Cea mai puternica lampa solara stradala, de 400W, ideala atat pentru curti cat si pentru alei, cabane, etc.

Lampa are o dimensiune de 49cm x 21cm, 180 leduri tehnologie noua si o baterie Li-Ion cu o capacitate de 32650mAH. Are o atunomie de pana la 12 ore si vine la pachet cu o telecomanda.

De ce recomandam aceasta lampa:

  • Foarte puternică
  • Capacitate mare a acumulatorului: 32ah
  • Are senzor
  • Vine echipată cu braț de montare
  • Protectie IP65
  • Telecomanda
  • Numar LED-uri: 180

Dezavantajele acestei lămpi

  • Nu are

Cum să alegi cele mai bune lampi solare stradale

Pe piata exista mai multe modele, mai sus am enumerat lămpile solare stradale la cel mai bun pret si cele mai bune lampi de exterior in general.

Pentru a alege cea mai bună lampă solara stradala să cumpărați, trebuie să aveți în vedere 3 factori principali: luminozitate, senzorul de mișcare și caracteristicile bateriei. Un al patrulea factor ar putea fi designul: dacă este la vedere este normal să vrei să treci spre modele plăcute din punct de vedere estetic!

În ceea ce privește luminozitatea, când vorbim de becuri LED nu trebuie să verificați wați, ci Lumenii !

Ce sunt lumenii? Lumenul este o unitate de măsură care indică lumina produsă de o sursă de lumină, indicația o veți găsi în fișa tehnică a produsului la fel ca și Watt. Mai mult lumen înseamnă mai multă lumină.

lumeni lumina

Senzorul de mișcare este, de asemenea, important: va trebui să verificați distanța și unghiul acestuia din urmă.

Să trecem la baterii. Bateriile din lămpile solare stradale stochează energia captată de panoul solar și apoi o folosesc pentru a emite lumină pe timp de noapte. Pentru a înțelege cât timp va avea puterea luminoasă lampa pe care o cumpărați, trebuie să citiți capacitatea. Aceasta este exprimată în mAh.

În fața altor lămpi tradiționale, lămpile solare trebuie să-și facă loc și să iasă în evidență din pachetul de produse de iluminat. Este posibil ca unii oameni să fi avut o idee greșită despre produsele solare si fotovoltaice. Din cauza lipsei de cunoștințe personale asupra subiectului sau a unei experiențe proaste cu un panou solar de calitate scăzută. Datorită acestui blog scris de specialiștii noștri, vom infirma 3 mituri cunoscute despre lămpile solare. 

MITUL 1:  pentru a funcționa trebuie să fie insorit

Nu locuiți în zone însorite și, prin urmare, sunteți convins că luminile dvs. solare nu se vor reîncărca niciodată? Desigur, panourile fotovoltaice trebuie să fie în contact direct cu razele soarelui. Dar panourile fotovoltaice functioneaza si dacă primesc doar lumină.

Norii filtrează razele soarelui, așa că este important să plasați luminile acolo unde vor primi cea mai mare lumină solară, astfel încât panourile lor să permita incărcarea acumulatorilor.

MITUL 2: iluminatul solar este mai putin puternic decat lampile traditionale

lampi solare stradale

În câțiva ani, iluminatul fotovoltaic a făcut un mare salt înainte și acum are ceea ce este necesar pentru a juca rolul principal. Pentru a fi sigur, verificați doar numărul de lumeni care măsoară cantitatea de lumină emisă de un bec. Dacă sunteți în căutarea unui iluminat puternic, trebuie să știți că o lampă solară de 300 de lumeni va fi mai mult decât suficientă pentru a vă lumina întreaga grădină.

MITUL 3: bateria nu durează foarte mult

Lămpile solare au o capacitate bună de stocare a energiei datorită acumulatorilor care au devenit mai performanți. Designul lor actual garantează o autonomie minimă de șapte ore: suficient pentru a ilumina o grădină pentru o seară întreagă. 

Atâta timp cât panourile pot beneficia de lumina soarelui în timpul zilei, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la reîncărcarea manuală a bateriei. 

Luminile solare pot rămâne afară, chiar și atunci când plouă. Lampile solare sunt dedicate utilizării în exterior. Corpurile de iluminat sunt protejate de un aluminiu folosit in aeronautica impotriva coroziunii.

Cum funcționează o lampă solară

cum functioneaza o lampa solara stradala

Luminile solare, indiferent de tipul lor, funcționează folosind celule fotovoltaice. Acestea sunt componente electronice speciale care generează electricitate odată expuse la lumina soarelui.

O celulă fotovoltaică este compusă din 2 straturi dintr-un material semiconductor care au în general siliciu în zona sa centrală. Unul dintre straturi poartă electroni încărcați negativ, în timp ce celălalt poartă electroni încărcați pozitiv. Cu toate acestea, atunci când lumina lovește celula fotovoltaică, aceasta injectează fotoni în ea. Electronii migrează apoi către zona care conține protonii și aceasta creează o sarcină electrică continuă. Intensitatea energiei electrice produse depinde de puterea luminii solare primite.

În ceea ce privește becurile folosite în aceste lămpi, acestea sunt becuri LED, becuri cu consum redus sau chiar becuri cu halogen. La rândul lor, becurile incandescente nu sunt absolut potrivite pentru lămpile solare. De asemenea, este important de știut că unele lămpi solare nu sunt neapărat echipate cu celule fotovoltaice. Acestea sunt conectate la panouri fotovoltaice, care transformă razele solare în energie electrică. Panourile menționate sunt compuse din mai multe celule fotovoltaice și o suprafață anti-UV care prelungește durata de viață a dispozitivului.

Avantaje și domenii de aplicare

Există mai multe avantaje ale utilizării unei lămpi solare printre care: caracterul practic, consumul redus de energie și, de asemenea, în unele cazuri, designul lor foarte frumos. Le poți folosi atât în ​​aer liber pentru grădinile sau garajul tău, cât și în interior pentru a ilumina încăperile din casa ta.

Ce tipuri de lumini solare există?

Există mai multe tipuri de lămpi solare pe piață. Am ales să vă prezentăm cele mai comune lămpi.

Lampa solara stradala cu senzor

Este o lampă solară echipată cu detector de prezență sau de mișcare. Limitează consumul de energie. Simpla prezență a acestui senzor permite lămpii să se aprindă automat atunci când detectează o mișcare sau o prezență.

Proiector solar

Proiectoarele solare au în general un panou solar care se poate amplasa spre exemplu pe acoperisul unui foisor, iar proiectorul este asezat in interioriul proiectorului, avand un fir de aproximativ 2m.

Reflectorul solar

Îl poți integra în pământ de-a lungul culoarelor, pentru a marca scările și potecile. 

Din ce este făcută o lampă solară?

O lampă solară este formată din 3 elemente esențiale pentru funcționarea sa:

Panoul fotovoltaic

Acest panou generează o deplasare a electronilor, care datorită mișcării lor creează un curent electric continuu. Aceasta poate fi produsă numai în timpul zilei (din cauza luminii). Cu cât lumina zilei este mai intensă, cu atât va fi produs mai mult curent.

Sursa de lumină

Acestea sunt diode emițătoare de lumină. Deoarece consumă puțină energie, LED-urile sunt ideale pentru curent continuu, și deci pentru energia solară.

Baterii de stocare

Energia stocată trebuie stocată în baterii sau celule reîncărcabile. Acest lucru îi permite să fie folosit pe timp de noapte când nu există alimentare cu energie. O simplă reglare electronică face posibilă controlul stingerii și aprinderii becurilor.


Valentin S.

Sunt pasionat de panouri fotovoltaice și energie de foarte mulți ani. Am acumulat experiență privind panourile solare & fotovoltaice și vreau să împărtășesc cu voi sfaturi și idei.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *